www.sakshaug.info

Startside
Opp

 


treff siden 10/03/03

Denne siden ble sist oppdatert 22/10/08

 

 

Ett år i et nøtteskall


12 måneder går fort, men mye har også skjedd i disse 12 månedene. Den 29 hver måned har mamma og pappa fotografert oss for å lage nettopp denne artikkelen som viser utviklingen vår gjennom et år.

 

Nyfødt Daniel venstre og Robin høyre

Født 29 september 2000 i Tromsø kl 0134 og 0135. 

Selve fødselen var naturlig nok høydepunktet vårt denne dagen. Vi erindrer lite selv fra denne dagen, men mamma erindrer mye. Les alt om vår fødsel her.

1 måned  

 

Overgangen fra foster til baby er på ingen måte noen liten overgang. Første uken fikk vi pleie på barselavdelingen i Tromsø. De påfølgende ukene ble tilbrakt hjemme i Bardufoss sammen med mamma og pappa. Mangt og mange kom på besøk denne perioden. Måtte se hva tvillinger dreide seg om naturligvis. Mot slutten av måneden startet på alvor problemer med magen.
2 måneder Robin venstre og Daniel høyre

En måned preget av mye smerte og lite søvn. Ingen kunne ane at vi var allergisk mot morsmelkerstatningen vi fikk hver dag. Resultatet var store oppblåste mager, intense smerter og søvnløse netter (på alle sammen). Mamma og pappa gjorde alt de kunne for å gjøre livet enklere for oss, uten mye hell dessverre. 
3 måneder Daniel venstre og Robin høyre

En måned mest husket for løsningen på våre mageproblemer. Det viste seg at vi var inntolerente mot melkeproteiner (les mer her). Ved bytte av melk var alle våre problemer en saga blott. Legene kunne også bekrefte at våre likheter var mer enn tilfeldig, i og med at vi er eneggede tvillinger. Jul ble feiret både i Trondheim og i Forradal sammen med mamma, pappa og våre besteforeldre. Våre første smil ble observert og dette ble etterfulgt av latter og pludring oss i mellom.
4 måneder Daniel venstre og Robin høyre

En måned med mye leking innendørs. Vinter i Bardufoss er ikke til å tulle med. Streng kulde hindrer oss fra å gjøre det meste utendørs. Vi starter på babysvømming trinn 1 ved Polarbadet i Bardufoss. Etter mye lek og trening innendørs klarer vi å snu oss fra mage til rygg.
5 måneder Daniel venstre og Robin høyre

Fremdeles vinter, fremdeles kaldt, fremdeles mye lek inne. Robin får sin første tann. Fremdeles aktiv med babysvømming trinn 1 og i tillegg blir det kosebading på lørdager.
6 måneder Daniel venstre og Robin høyre

Daniel får sin første tann og Robin får nr 2. Vi har fått hver vår tripptrapp stol og vår faste plass ved middagsbordet sammen med mamma og pappa. Bestemor har kommet for å hjelpe mamma siden pappa har skadet øyet sitt. Begge får en kraftig runde med forkjølelse i slutten av måneden. Vi runder 6 måneder og det feires med kake.
7 måneder Robin venstre og Daniel høyre

Påskeferie i Trøndelag er stikkordet. Fint vær og skitur i pulk står på menyen. Begge er nå i stand til å snu oss fra rygg til mage og omvend som vi vil. Hverdagen består av lek, mye lek.
8 måneder Daniel venstre og Robin høyre

Kanskje den mest hektiske måneden vi har opplevd noen gang. Dåp i Værnes kirke, med påfølgende lunsj. Pappa tar ut sin permisjon og vi reiser til Florida til leiligheten til farmor og farfar. Oppholdet varer ikke lengre enn fire uker. Vi drar på shopping, stranden, rollerblading, Busch Gardens (dyrepark/opplevelsespark), feirer 17 mai på Epcotsenteret (Disney Orlando), vannpark, m.m... Robin lærer seg å krabbe. Begge lærer seg å sitte. 
9 måneder Robin venstre og Daniel høyre

Retur fra Florida. Sliter litt med å snu døgnet tilbake til norsk tid. Pappa er mye bort i forbindelse med jobben. Daniel lærer seg å krabbe. Vi starter forberedelsene på å flytte fra Bardufoss. Sommeren har kommet og været er kjempefint. Mye lek på plenen utenfor huset. Myggen har også kommet og vi hater den. Vi reiser til bestemor og bestefar sammen med mamma slik at pappa kan flytte ut av leiligheten uten å tenke på oss. Begge lærer seg å stå med støtte.
10 måneder Daniel venstre og Robin høyre

Sommerferie i Trøndelag. Mye leking ute på plenen. Mange turer i joggevognen sammen med mamma og pappa. Mang en lunsj på kaffebar i Trondheim. Siden vi begge kan å stå skal alle høye flater nå utforskes - grundig. Bøker er til for å rives ut av bokhylle og demonteres.
11 måneder Robin venstre og Daniel høyre

Innflytting i ny leilighet i Fredrikstad. Verktøykassen er det kuleste leketøyet for tiden (i hvert fall innholdet). Boremaskinen er det minst kule leketøyet (skummelt). Ny by å utforske. Lekeplassen i Gamlebyen er det nye "innstedet". Mye risting over brostein, sjøsprøyt på fergen over Glomma (noe Robin digger - NOT) og pommes frites på Mc Donalds i Fredrikstad.
12 måneder Robin venstre og Daniel høyre

Hektisk måned. Pappa jobber for fullt og vi leker så mye vi kan. Pappa får magesår og er satt helt ut av spill. Fikk vår første langtur i bil når vi kjørte fra Fredrikstad til Trondheim (65 mil). En uke ferie i Trondheim var godt. Retur i bil var faktisk like langt. Bestemor og tante Nina passer oss når mamma og pappa er i bryllup. Vi koser oss på forsvarsmesse i Oslo og feirer ettårsdag med full mundur. Som sagt, hektisk måned.

 

 

Disse sidene er vel verd å sjekke.

 

 Digital Blasphemy 
Free 3d Wallpapers

    

     Klikk for mer informasjon om våre blader