www.sakshaug.info

Startside
Opp

 


treff siden 10/03/03

Denne siden ble sist oppdatert 22/10/08

 

 

Sykkel


En trenger ikke en sykkel til ti tusenvis av kroner for å gjennomføre en lengre sykkeltur. Selv brukte jeg en Diamant Extreme til ca kr 5000,- som fungerte utmerket. Demping foran og bak er etter min mening ikke å foretrekke (demping foran kan en leve med). Det er dog en del minimumskrav sykkelen bør oppfylle. 

Hjulene på sykkelen (spesielt bakhjulet) kan aldri bli for bra. Belastningen på hjulene er formidabel, spesielt grunnet ekstra last på sykkelen. Hjulene må minimum ha dobbel felg og de bør ikke være av den billige sorten. Bruk eiker av beste sort på bakhjulet. Dekkene bør være uten knaster og helst forsterket med kevlar (for å unngå punktering). Nav bør minimum være av LX standard.

Gir må holde høy standard. Personlig har jeg XT som minimumskrav. På en lengre sykkeltur med oppakning brukes faktisk samtlige gir ofte (du vil ikke tro hvor mye en girer). Ikke spar penger på dette punktet, det vil du angre på.

Bremser er selvsagt viktig men trenger ikke være av den ekstremt dyre sorten. En kjører mest langs vei og vanlige klossebremser fungerer utmerket. Bør dog ikke gå noe lavere enn LX standard.

Setet er ditt kontaktpunkt med sykkelen. Vi var heldige å fikk nye seter utviklet spesielt for å hindre fremtidige potensproblemer. Setet var som et vanlig sete men en kløft deler setet i to bakfra. Dette gjør at sitteknuten (en samling blodårer og nerver i skrittet) belastes vesentlig mindre og problemer med sår bak elimineres. Produktet er en genistrek og er et "must" for de som ikke har stålrumpe.

Angående pedaler vil nok de fleste tenke SPD (klikkpedaler) med en gang. Jeg gjorde også det men anbefaler nå de fleste å tenke over det en gang til. Problemet med SPD pedaler er at tråkkbelastningen alltid er identisk, noe som kan ta livet av knærne dine. Så fremt en ikke har trent mye på sykkel bør en velge kombipedaler (klikk på ene siden, vanlig på andre) eller vanlige pedaler. Da varierer tråkkbelastningen mye mer og kneproblemene utsettes/elimineres.

Med en grei ramme vil en sykkel som over koste ca kr 5-6000,-. En kan bli nødt til å legge i litt ekstra penger for hjul da mange sykler svikter på dette området.

 

Disse sidene er vel verd å sjekke.

 

 Digital Blasphemy 
Free 3d Wallpapers

    

     Klikk for mer informasjon om våre blader