www.sakshaug.info

Startside
Opp

 


treff siden 10/03/03

Denne siden ble sist oppdatert 17/10/09

 

 

NHL-åpning i Stockholm 2009


Når NHL sirkuset legger turen så nærme som Stockholm, skulle det bare mangle at vi tar oss det lille bryet det er å oppleve en NHL kamp. NHL har siden 2006 lagt en del åpningskamper i Europa for å gi flere muligheten til å oppleve NHL hockey og år skulle det spilles i Stockholm og Finland. Finland skulle være vert for Chicago Blackhawks og Florida Panters og Stockholm skulle være vert for Detroit Red Wings og St Louis Blues.

Når lagene først tar turen over spiller de selvsagt to kamper, fredag 2. oktober og lørdag 3. oktober. Billettene ble kjøpt tidlig for å sikre oss gode plasser. La det være klart en gang for alle. Skal en oppleve NHL ishockey så kan en ikke sitte for langt unna isen. Greit det koster mer, men opplevelsen langt unna blir litt for mye som å se kampen på TV. Denne gangen satt vi på rad 12 bak Detroit Red Wings sitt mål og utsikten var helt upåklagelig. Pappa mente at det var best å dra på kamp 2 for da kom lagene til å være litt mer på hugget etter første kampen.

Når vi først tar turen til Stockholm kan vi ikke bare se på ishockey. Vi valgte å kjøre bil fredag formiddag og sjekket inn på hotellet Birger Jarl nært sentrum av Stockholm senere på kvelden. Etter en liten gåtur for å kjøpe litt mat og se oss rundt gikk turen tilbake til hotellet igjen hvor vi så på kamp 1 mellom Detroit og St Louis.

Selve kampen var veldig underholdende og tempoet var overraskende høyt. Kampen endte med seier til St Louis etter mye dramatikk og vi ble straks litt engstelig for at vi kanskje valgte feil kamp å se på… Omsider var det tid for å legge seg og selvsagt hadde vi eget hotellrom.

Dagen etter startet med noe av det vi liker aller best, en stor og god hotellfrokost. Etter det måtte vi holde ut med en del shopping og sightseeing sammen med mamma og pappa, men det gikk greit. Deretter var det middag på biffrestaurant og så endelig var det tid for kamp. Den smarteste veien var å ta T-banen og vi var på plass hele to og en halv time før kampen. På denne måten kunne vi se oss godt rundt før kampen startet.

Selve Globen arena er kjempestor, men den har ikke plass til mer enn drøye 13 000 tilskuere. Det gjør at en ikke merker mye til stemningen i arenaen, ikke at det gjør så veldig mye. Vi hadde håpet at det var en del å finne på, men det var ikke stort som skjedde. Vi fikk utlevert en del NHL samlekort og siden vi kom så tidlig fikk vi en god del av de. Vi fikk sett litt på både de svenske og amerikanske TV sendingene og det er litt artig å stå helt inntil Darren Pang og Mads Sundin når de intervjues på TV.

   

Det første høydepunktet som alle ventet på var oppvarmingen. Vi satt rett ved spillertunellen til Detroit og fikk sett litt på et par av spillerne når de drev oppvarming med hoppetau og fotball, men når spillerne skulle komme ut på isen ble vi tvunget til å sette oss tilbake på plassene. Siden vi satt såpass nærme var ikke det noe stort problem for oss. Under oppvarmingen er det spesielt morsomt å se spillerne på nært hold, studere teknikker, detaljer og ritualer de har. Datsuyk som leker med pucken, Franzen som setter pucken i krysset 10 ganger på rad, både med og uten keeper, Zetterberg, Lidström, Bertuzzi, osv, osv, osv. Det er liten tvil om at de er gode!!!

   

       

Klokken nærmet seg sakte men sikkert 21:00 og kampstart. Litt i seneste laget merket vi begge to og Daniel mest. Det er litt kjedelig å være sliten i hodet allerede før kampen starter, men sånn er det. Selve kampen ble kjempebra den også. Med to raske til Red Wings etter få minutter ble vi litt redd for at kampen skulle bli ren enveiskjøring, men St Louis jobbet seg godt tilbake. Alt i alt var det en fantastisk oppvisning i ferdigheter og samspill og mange gode momenter som det er lett å ta med seg tilbake. Det største høydepunktet for vår del var å se Niclas Kronwall skyte et direkteskudd limt i krysset. Nydelig pasning og enda bedre utførelse. Ren nytelse.

Kampen ble som vanlig ferdig alt for fort, men egentlig var det litt godt også. Dagen blir lang når en får så mange inntrykk på en gang. Dessverre var ikke dagen helt over for nå skulle 13 000 stykker ta T-banen tilbake. Pappa fikk da en god ide fordi toget andre veien kom 5 minutter tidligere. Vi tok det toget en stasjon og rakk akkurat å ta toget som skulle vår vei. Da slapp vi all kø og fikk sitte hele veien tilbake. Vel tilbake tok det ikke mange minuttene på rommet før øynene var lukket. En god dag alt i alt…J

Var det verd turen? Ja, det er alltid verd turen å se på NHL lag spille ishockey, men det er greit å være forberedt. Hvis en aldri har sett en NHL kamp på TV før vil en neppe ha noe særlig forhold til det. En må vite litt hva en ser etter for å la seg underholde. Anbefales for de som forstår verdien av opplevelsen.

Hilsen

Robin og Daniel (ført i pennen av pappa).

Disse sidene er vel verd å sjekke.

 

 Digital Blasphemy 
Free 3d Wallpapers

    

     Klikk for mer informasjon om våre blader